na žlicu

na vilicu

Manje od pola sata

Više od pola sata

25 MIN
Salata od kobasice i slanutka
Franjo, ljubitelj sporta
Napravio sam salatu da jedem dok gledam utakmicu. Na poluvremenu sam napravio još jednu!
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih classic kobasica Podravka (150 g)
150 g
Konzerviranog slanutka Podravka
80 g
Kukuruza šećerca Podravka
180 g
cherry rajčica
60 g
mlade rikule (ili mlade potočarke)
1-2 žlice
gotovog pesta od bosiljka (iz staklenke)
2 žlice
maslinova ulja
1 pakiranje
Kranjskih classic kobasica Podravka (300 g)
300 g
Konzerviranog slanutka Podravka
160 g
Kukuruza šećerca Podravka
360 g
cherry rajčica
120 g
mlade rikule (ili mlade potočarke)
2-4 žlice
gotovog pesta od bosiljka (iz staklenke)
4 žlice
maslinova ulja
1.
Na zagrijanoj gril tavi popecite kobasice 8-10 minuta povremeno ih okrećući. Izvadite ih da se malo ohlade, a zatim narežite na dijagonalne ploške.
2.
U zdjelu za salatu stavite kobasice, dodajte ocijeđen slanutak, kukuruz šećerac, rajčice narezane na polovice i rikulu.
3.
Promiješanu salatu rasporedite na pladanj za posluživanje i pospite pestom.
Savjet: Pestu možete dodati 2 žlica maslinova ulja, lakše ćete ga rasporediti po salati.
25 MIN
Salata od kobasice i slanutka
Franjo, ljubitelj sporta
Napravio sam salatu da jedem dok gledam utakmicu. Na poluvremenu sam napravio još jednu!
Video
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih classic kobasica Podravka (150 g)
150 g
Konzerviranog slanutka Podravka
80 g
Kukuruza šećerca Podravka
180 g
cherry rajčica
60 g
mlade rikule (ili mlade potočarke)
1-2 žlice
gotovog pesta od bosiljka (iz staklenke)
2 žlice
maslinova ulja
1 pakiranje
Kranjskih classic kobasica Podravka (300 g)
300 g
Konzerviranog slanutka Podravka
160 g
Kukuruza šećerca Podravka
360 g
cherry rajčica
120 g
mlade rikule (ili mlade potočarke)
2-4 žlice
gotovog pesta od bosiljka (iz staklenke)
4 žlice
maslinova ulja
1.
Na zagrijanoj gril tavi popecite kobasice 8-10 minuta povremeno ih okrećući. Izvadite ih da se malo ohlade, a zatim narežite na dijagonalne ploške.
2.
U zdjelu za salatu stavite kobasice, dodajte ocijeđen slanutak, kukuruz šećerac, rajčice narezane na polovice i rikulu.
3.
Promiješanu salatu rasporedite na pladanj za posluživanje i pospite pestom.
Savjet: Pestu možete dodati 2 žlica maslinova ulja, lakše ćete ga rasporediti po salati.
30 MIN
Varivo za male i velike
Božica, najdraža teta
Otkako koristim Podravka kobasice postala sam najdraža teta svojim nećakinjama. A Podravka kobasice koristim oduvijek!
Sastojci
Priprema
1/4 pakiranja
Kranjskih classic kobasica Podravka (1 kobasica)
1 žlica
maslinova ulja
Pola
manjeg luka (30 g)
50 g
crvene paprike
1
mrkva
100 g
Smrznutog graška Podravka
sol
50 ml
Passate Podravka
Pola žlice
narezanog peršina
Pola pakiranja
Kranjskih classic kobasica Podravka (2 kobasice)
2 žlice
maslinova ulja
1
manji luk (60 g)
100 g
crvene paprike
2
mrkve
200 g
Smrznutog graška Podravka
sol
100 ml
Passate Podravka
1 žlica
narezanog peršina
1.
Kobasice narežite na ploške i stavite na zagrijano ulje. Kratko ih popecite pa dodajte fino nasjeckani luk. Popecite da luk postane staklast, dodajte papriku narezanu na kockice i mrkvu narezanu na ploške.
2.
Uz miješanje zagrijavajte i nakon nekoliko minuta ulijte malo vode, pasiranu rajčicu, dodajte grašak i posolite.
3.
Kad zavri kuhajte sve zajedno oko 10 minuta.
4.
Na kraju pospite peršinom i poslužite toplo.
Savjet: Prije pripreme narežite sve povrće i sve kuhate u jednoj, široj i dubljoj posudi.
30 MIN
Varivo za male i velike
Božica, najdraža teta
Otkako koristim Podravka kobasice postala sam najdraža teta svojim nećakinjama. A Podravka kobasice koristim oduvijek!
Video
Sastojci
Priprema
1/4 pakiranja
Kranjskih classic kobasica Podravka (1 kobasica)
1 žlica
maslinova ulja
Pola
manjeg luka (30 g)
50 g
crvene paprike
1
mrkva
100 g
Smrznutog graška Podravka
sol
50 ml
Passate Podravka
Pola žlice
narezanog peršina
Pola pakiranja
Kranjskih classic kobasica Podravka (2 kobasice)
2 žlice
maslinova ulja
1
manji luk (60 g)
100 g
crvene paprike
2
mrkve
200 g
Smrznutog graška Podravka
sol
100 ml
Passate Podravka
1 žlica
narezanog peršina
1.
Kobasice narežite na ploške i stavite na zagrijano ulje. Kratko ih popecite pa dodajte fino nasjeckani luk. Popecite da luk postane staklast, dodajte papriku narezanu na kockice i mrkvu narezanu na ploške.
2.
Uz miješanje zagrijavajte i nakon nekoliko minuta ulijte malo vode, pasiranu rajčicu, dodajte grašak i posolite.
3.
Kad zavri kuhajte sve zajedno oko 10 minuta.
4.
Na kraju pospite peršinom i poslužite toplo.
Savjet: Prije pripreme narežite sve povrće i sve kuhate u jednoj, široj i dubljoj posudi.
35 min
Kobasice s povrćem i tjesteninom iz tave
Jurica, kritičar
Kao profesionalni kritičar znam da sve u životu ima neku manu, ali kada sam probao Podravka kobasice, nisam više siguran...
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih classic kobasica Podravka (150 g)
150 g
Penne tjestenine Zlato polje
1 i pol žlica
maslinova ulja
Pola
crvene paprike
30 g
luka
1 češanj
češnjaka
sol
Vegeta Maestro mljeveni crni papar
195 g
Sjeckane rajčice Podravka
50 ml
Passate Podravka
Pola žličice
Vegete Natur
1/4 žličice
Vegeta Maestro mljevene crvene paprike
1/8 žličice
Vegeta Maestro origana
1/8 žličice
Vegeta Maestro bosiljka
Pola
mladog luka
svježe narezani bosiljak
naribani parmezan
1 pakiranje
Kranjskih classic kobasica Podravka (300 g)
300 g
Penne tjestenine Zlato polje
3 žlice
maslinova ulja
1
crvena paprika
60 g
luka
2 češnja
češnjaka
sol
Vegeta Maestro mljeveni crni papar
390 g
Sjeckane rajčice Podravka
100 ml
Passate Podravka
1 žličica
Vegete Natur
1/2 žličice
Vegeta Maestro mljevene crvene paprike
1/4 žličice
Vegeta Maestro origana
1/4 žličice
Vegeta Maestro bosiljka
1
mladi luk
svježe narezani bosiljak
naribani parmezan
1.
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi i ocijedite.
2.
Na 2 žlice zagrijanog ulja stavite kobasice i pecite sa svih strana dok ne porumene.
3.
Po potrebi podlijte s malo vode kako ne bi zagorjele.
4.
Kada su kobasice gotove izvadite ih na dasku za rezanje.
5.
U istu tavu dodajte 1 žlicu ulja i popecite sitno narezani luk. Dodajte nasjeckani češnjak, sjeckanu rajčicu, Passatu , Vegetu Natur, crvenu papriku, origano, bosiljak, papar i sol.
6.
Miješajući nastavite pirjati 15 minuta da dobijete umak te po potrebi dodajte malo vode.
7.
Pripremljenu kobasicu narežite na ploške.
8.
Kobasicu dodajte u tavu s drugim sastojcima. Kuhajte zajedno još 5 minuta.
9.
Dodajte tjesteninu u tavu i miješajući zagrijavajte nekoliko minuta kako bi tjestenina bila sljubljena s umakom.
10.
Poslužite posuto svježim sjeckanim bosiljkom, narezanim mladim lukom i parmezanom.
Savjet: Za pripremu koristite veću tavu.
35 min
Kobasice s povrćem i tjesteninom iz tave
Jurica, kritičar
Kao profesionalni kritičar znam da sve u životu ima neku manu, ali kada sam probao Podravka kobasice, nisam više siguran...
Video
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih classic kobasica Podravka (150 g)
150 g
Penne tjestenine Zlato polje
1 i pol žlica
maslinova ulja
Pola
crvene paprike
30 g
luka
1 češanj
češnjaka
sol
Vegeta Maestro mljeveni crni papar
195 g
Sjeckane rajčice Podravka
50 ml
Passate Podravka
Pola žličice
Vegete Natur
1/4 žličice
Vegeta Maestro mljevene crvene paprike
1/8 žličice
Vegeta Maestro origana
1/8 žličice
Vegeta Maestro bosiljka
Pola
mladog luka
svježe narezani bosiljak
naribani parmezan
1 pakiranje
Kranjskih classic kobasica Podravka (300 g)
300 g
Penne tjestenine Zlato polje
3 žlice
maslinova ulja
1
crvena paprika
60 g
luka
2 češnja
češnjaka
sol
Vegeta Maestro mljeveni crni papar
390 g
Sjeckane rajčice Podravka
100 ml
Passate Podravka
1 žličica
Vegete Natur
1/2 žličice
Vegeta Maestro mljevene crvene paprike
1/4 žličice
Vegeta Maestro origana
1/4 žličice
Vegeta Maestro bosiljka
1
mladi luk
svježe narezani bosiljak
naribani parmezan
1.
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi i ocijedite.
2.
Na 2 žlice zagrijanog ulja stavite kobasice i pecite sa svih strana dok ne porumene.
3.
Po potrebi podlijte s malo vode kako ne bi zagorjele.
4.
Kada su kobasice gotove izvadite ih na dasku za rezanje.
5.
U istu tavu dodajte 1 žlicu ulja i popecite sitno narezani luk. Dodajte nasjeckani češnjak, sjeckanu rajčicu, Passatu , Vegetu Natur, crvenu papriku, origano, bosiljak, papar i sol.
6.
Miješajući nastavite pirjati 15 minuta da dobijete umak te po potrebi dodajte malo vode.
7.
Pripremljenu kobasicu narežite na ploške.
8.
Kobasicu dodajte u tavu s drugim sastojcima. Kuhajte zajedno još 5 minuta.
9.
Dodajte tjesteninu u tavu i miješajući zagrijavajte nekoliko minuta kako bi tjestenina bila sljubljena s umakom.
10.
Poslužite posuto svježim sjeckanim bosiljkom, narezanim mladim lukom i parmezanom.
Savjet: Za pripremu koristite veću tavu.
70 MIN
Kukuruzna maneštra
Alen, kuhar
Kukuruzna maneštra je najbolja s kobasicama iz Koprivnice!
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih classic kobasica Podravka (150 g)
100 g
Graha crvenog Podravka
40 g
Pancete Podravka
150 g
krumpira
100 g
Kukuruza šećerca Podravka
1 list
Vegeta Maestro lovora
1 češanj
češnjaka
pola žlice
Vegete
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
pola žlice
nasjeckanog peršina
1 pakiranje
Kranjskih classic kobasica Podravka (300 g)
200 g
Graha crvenog Podravka
80 g
Pancete Podravka
300 g
krumpira
200 g
Kukuruza šećerca Podravka
1 list
Vegeta Maestro lovora
2 češnja
češnjaka
1 žlica
Vegete
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
1 žlica
nasjeckanog peršina
1.
Namočeni grah kratko prokuhajte i ocijedite.
2.
Pancetu narežite na sitne kockice i kratko popecite. Zalijte vodom, dodajte ocijeđeni grah i nastavite kuhati dok grah ne omekša.
3.
Dodajte krumpir narezan na kockice, kukuruz, lovor, češnjak i Vegetu pa kuhajte još 15 minuta.
4.
Na kraju popaprite, posolite po potrebi i pospite nasjeckanim peršinom.
Posluživanje: Poslužite s kobasicama koje ste posebno skuhali.
Savjet: Umjesto mladog graha možete koristiti i stari koji ste prethodno namočili preko noći ili nekoliko sati prije pripreme.
70 MIN
Kukuruzna maneštra
Alen, kuhar
Kukuruzna maneštra je najbolja s kobasicama iz Koprivnice!
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih classic kobasica Podravka (150 g)
100 g
Graha crvenog Podravka
40 g
Pancete Podravka
150 g
krumpira
100 g
Kukuruza šećerca Podravka
1 list
Vegeta Maestro lovora
1 češanj
češnjaka
pola žlice
Vegete
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
pola žlice
nasjeckanog peršina
1 pakiranje
Kranjskih classic kobasica Podravka (300 g)
200 g
Graha crvenog Podravka
80 g
Pancete Podravka
300 g
krumpira
200 g
Kukuruza šećerca Podravka
1 list
Vegeta Maestro lovora
2 češnja
češnjaka
1 žlica
Vegete
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
1 žlica
nasjeckanog peršina
1.
Namočeni grah kratko prokuhajte i ocijedite.
2.
Pancetu narežite na sitne kockice i kratko popecite. Zalijte vodom, dodajte ocijeđeni grah i nastavite kuhati dok grah ne omekša.
3.
Dodajte krumpir narezan na kockice, kukuruz, lovor, češnjak i Vegetu pa kuhajte još 15 minuta.
4.
Na kraju popaprite, posolite po potrebi i pospite nasjeckanim peršinom.
Posluživanje: Poslužite s kobasicama koje ste posebno skuhali.
Savjet: Umjesto mladog graha možete koristiti i stari koji ste prethodno namočili preko noći ili nekoliko sati prije pripreme.
15 MIN
Talianetta tjestenina Carbonara s kobasicama
Mladen, programer iz Zagreba
Kada sam napravio Carbonaru, počeli su me zvati Talijani da i njih podučim. Sada im pripremam tutorial, što ću..
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (150 g)
1
Talianetta Tjestenina Carbonara
50 ml
vrhnja za kuhanje
40 g
naribanog parmezana
1 pakiranje
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (300 g)
2
Talianetta Tjestenine Carbonare
100 ml
vrhnja za kuhanje
80 g
naribanog parmezana
1.
Kobasice narežite na tanke ploške i popržite na tavi. Pečene kobasice izvadite sa strane, a u tavu ulijte 500 ml vode.
2.
Sadržaj vrećice uspite u toplu vodu i uz lagano miješanje pustite da zavri. Kuhajte na srednje jakoj vatri 8 minuta uz neprestano miješanje.
3.
Dodajte vrhnje za kuhanje i još kratko kuhajte. Gotovom jelu dodajte kobasice, pospite parmezanom i poslužite sa sezonskom salatom.
Savjet: Umjesto kobasica možete popržiti narezanu pancetu.
15 MIN
Talianetta tjestenina Carbonara s kobasicama
Mladen, programer iz Zagreba
Kada sam napravio Carbonaru, počeli su me zvati Talijani da i njih podučim. Sada im pripremam tutorial, što ću..
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (150 g)
1
Talianetta Tjestenina Carbonara
50 ml
vrhnja za kuhanje
40 g
naribanog parmezana
1 pakiranje
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (300 g)
2
Talianetta Tjestenine Carbonare
100 ml
vrhnja za kuhanje
80 g
naribanog parmezana
1.
Kobasice narežite na tanke ploške i popržite na tavi. Pečene kobasice izvadite sa strane, a u tavu ulijte 500 ml vode.
2.
Sadržaj vrećice uspite u toplu vodu i uz lagano miješanje pustite da zavri. Kuhajte na srednje jakoj vatri 8 minuta uz neprestano miješanje.
3.
Dodajte vrhnje za kuhanje i još kratko kuhajte. Gotovom jelu dodajte kobasice, pospite parmezanom i poslužite sa sezonskom salatom.
Savjet: Umjesto kobasica možete popržiti narezanu pancetu.
30 MIN
Zimsko varivo s kobasicama
Rudolf, ljubitelj stiha i pisane riječi
U zadnje vrijeme ti si često sama,
ali stižem, draga,
i nosim zimsko varivo s kobasicama.
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (150 g)
1 žlica
ulja
30 g
luka
250 g
krumpira
100 g
mrkve
50 g
korijena celera
Pola žličice
Vegete Natur
Vegeta Maestro crni papar
sol
120 g
konzerviranog Slanutka Podravka
75 g
konzervirane Leće Podravka
75 ml
Passate Podravka
Pola žlice
narezanog peršina
35 g
milerama
1 pakiranje
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (300 g)
2 žlice
ulja
60 g
luka
500 g
krumpira
200 g
mrkve
100 g
korijena celera
1 žličica
Vegete Natur
Vegeta Maestro crni papar
sol
240 g
konzerviranog Slanutka Podravka
150 g
konzervirane Leće Podravka
150 ml
Passate Podravka
1 žlica
narezanog peršina
70 g
milerama
1.
Kobasice narežite na ploške i stavite na zagrijano ulje. Kratko popecite uz miješanje pa dodajte sitno narezani luk a zatim na kockice narezano korjenasto povrće.
2.
Prelijte vodom, dodajte Vegetu Natur, sol, crni papar, ocijeđeni slanutak, leću i pasiranu rajčicu.
3.
Kad zavri kuhajte oko 15 minuta.
4.
Gotovo varivo pospite narezanim peršinom.
5.
Poslužite toplo sa žlicom milerama.
Savjet: Dio slanutka možete usitniti i na taj način zgusnuti varivo.
30 MIN
Zimsko varivo s kobasicama
Rudolf, ljubitelj stiha i pisane riječi
U zadnje vrijeme ti si često sama,
ali stižem, draga,
i nosim zimsko varivo s kobasicama.
Video
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (150 g)
1 žlica
ulja
30 g
luka
250 g
krumpira
100 g
mrkve
50 g
korijena celera
Pola žličice
Vegete Natur
Vegeta Maestro crni papar
sol
120 g
konzerviranog Slanutka Podravka
75 g
konzervirane Leće Podravka
75 ml
Passate Podravka
Pola žlice
narezanog peršina
35 g
milerama
1 pakiranje
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (300 g)
2 žlice
ulja
60 g
luka
500 g
krumpira
200 g
mrkve
100 g
korijena celera
1 žličica
Vegete Natur
Vegeta Maestro crni papar
sol
240 g
konzerviranog Slanutka Podravka
150 g
konzervirane Leće Podravka
150 ml
Passate Podravka
1 žlica
narezanog peršina
70 g
milerama
1.
Kobasice narežite na ploške i stavite na zagrijano ulje. Kratko popecite uz miješanje pa dodajte sitno narezani luk a zatim na kockice narezano korjenasto povrće.
2.
Prelijte vodom, dodajte Vegetu Natur, sol, crni papar, ocijeđeni slanutak, leću i pasiranu rajčicu.
3.
Kad zavri kuhajte oko 15 minuta.
4.
Gotovo varivo pospite narezanim peršinom.
5.
Poslužite toplo sa žlicom milerama.
Savjet: Dio slanutka možete usitniti i na taj način zgusnuti varivo.
50 MIN
Kobasice i povrće iz pećnice
Jadranka, dizajnerica iz Varaždina
Želim ostati anonimna jer Gordon R. mahnito traži tajnu iza ovih kobasica i povrća iz pećnice! A za razliku od Mladena, ne rade mi se tutoriali...
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (150 g)
1 i pol žlice
maslinova ulja
150 g
prokulica (kelj pupčar)
1
mrkva (110 g)
200 g
krumpira
sol
Vegeta Maestro crni papar
1 češanj
češnjaka
1 pakiranje
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (300 g)
3 žlice
maslinova ulja
300 g
prokulica (kelj pupčar)
2
mrkve (220 g)
400 g
krumpira
sol
Vegeta Maestro crni papar
2 češnja
češnjaka
1.
U posudu za pečenje stavite prokulice prerezane po pola, mrkvu narezanu na deblje ukoso rezane kolutove , krumpir oguljen i narezan na kriške.
2.
Posolite, popaprite, dodajte češnjak i ulje. Sve dobro promiješajte pa uz povrće rasporedite kobasice.
3.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite oko 40 minuta.
4.
Poslužite toplo.
Savjet: Odaberite povrće koje volite ili ovisno o sezoni pripreme.
50 MIN
Kobasice i povrće iz pećnice
Jadranka, dizajnerica iz Varaždina
Želim ostati anonimna jer Gordon R. mahnito traži tajnu iza ovih kobasica i povrća iz pećnice! A za razliku od Mladena, ne rade mi se tutoriali...
Video
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (150 g)
1 i pol žlice
maslinova ulja
150 g
prokulica (kelj pupčar)
1
mrkva (110 g)
200 g
krumpira
sol
Vegeta Maestro crni papar
1 češanj
češnjaka
1 pakiranje
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (300 g)
3 žlice
maslinova ulja
300 g
prokulica (kelj pupčar)
2
mrkve (220 g)
400 g
krumpira
sol
Vegeta Maestro crni papar
2 češnja
češnjaka
1.
U posudu za pečenje stavite prokulice prerezane po pola, mrkvu narezanu na deblje ukoso rezane kolutove , krumpir oguljen i narezan na kriške.
2.
Posolite, popaprite, dodajte češnjak i ulje. Sve dobro promiješajte pa uz povrće rasporedite kobasice.
3.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite oko 40 minuta.
4.
Poslužite toplo.
Savjet: Odaberite povrće koje volite ili ovisno o sezoni pripreme.
40 MIN
Pikantno varivo s bundevom i kobasicama
Nikša, gastro bloger iz Vrbovca
Kobasice su oplemenile moje varivo, kao i moj život. Hvala majstorima iz Koprivnice!
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (150 g)
1 žlica
ulja
150 g
Butternut bundeve
15 ml
konjaka
75 g
Ječmene kaše Zlato polje
sol
Vegeta Maestro šareni papar
Pola žlice
narezanog peršina
kiselo vrhnje
1 pakiranje
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (300 g)
2 žlice
ulja
300 g
Butternut bundeve
30 ml
konjaka
150 g
Ječmene kaše Zlato polje
sol
Vegeta Maestro šareni papar
1 žlica
narezanog peršina
kiselo vrhnje
1.
Ječmenu kašu stavite kuhati u posoljenu vodu i kuhanu ocijedite.
2.
Na zagrijanom ulju kratko popecite kobasice narezane na ploške.
3.
Dodajte bundevu narezanu na kockice i sve zajedno popecite.
4.
Ulijte konjak i vode toliko da prekrije sadržaj. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
5.
Dodajte kuhanu ječmenu kašu, sol i mljeveni šareni papar.
6.
Gotovo varivo pospite narezanim peršinom i poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.
Savjet: 150 g kuhane ječmene kaše odgovara 60 g sirove ječmene kaše.
40 MIN
Pikantno varivo s bundevom i kobasicama
Nikša, gastro bloger iz Vrbovca
Kobasice su oplemenile moje varivo, kao i moj život. Hvala majstorima iz Koprivnice!
Video
Sastojci
Priprema
Pola pakiranja
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (150 g)
1 žlica
ulja
150 g
Butternut bundeve
15 ml
konjaka
75 g
Ječmene kaše Zlato polje
sol
Vegeta Maestro šareni papar
Pola žlice
narezanog peršina
kiselo vrhnje
1 pakiranje
Kranjskih kobasica s kajenskim paprom Podravka (300 g)
2 žlice
ulja
300 g
Butternut bundeve
30 ml
konjaka
150 g
Ječmene kaše Zlato polje
sol
Vegeta Maestro šareni papar
1 žlica
narezanog peršina
kiselo vrhnje
1.
Ječmenu kašu stavite kuhati u posoljenu vodu i kuhanu ocijedite.
2.
Na zagrijanom ulju kratko popecite kobasice narezane na ploške.
3.
Dodajte bundevu narezanu na kockice i sve zajedno popecite.
4.
Ulijte konjak i vode toliko da prekrije sadržaj. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
5.
Dodajte kuhanu ječmenu kašu, sol i mljeveni šareni papar.
6.
Gotovo varivo pospite narezanim peršinom i poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.
Savjet: 150 g kuhane ječmene kaše odgovara 60 g sirove ječmene kaše.

Kuhaj s najboljom kombinacijom kvalitetnog mesa!

Kranjske kobasice koje odlikuje veći udio mesa od sličnih proizvoda na tržištu, odličan su dodatak mnogim varivima kao i samostalno jelo u društvu senfa ili ajvara.

Kranjske kobasice koje odlikuje veći udio mesa od sličnih proizvoda na tržištu, odličan su dodatak mnogim varivima kao i samostalno jelo u društvu senfa ili ajvara.

2+2 nije uvijek 4!

Podravka Kranjske kobasice dolaze s perforacijom za lakšu upotrebu.

Created with sketchtool.

Podravka Kranjske kobasice dolaze s perforacijom za lakšu upotrebu.

Created with sketchtool.

Aleksandra, poduzetnica

Ne mogu vjerovati da pri povratku doma mogu nabaviti ovaj gurmanski dragulj i imati kvalitetan i ukusan obrok u roku 10 minuta. Prejednostavno!

Kranjske kobasice s kajenskim paprom zadovoljit će i najzahtjevnije ljubitelje pikantnih zalogaja.
30 MIN
Svečani vijenac od hrenovki
Petar, ljubitelj računala
Za jedno okupljanje sam pripremio svečani vijenac. Rado priznajem da od tada sve više vremena izdvajam za prijatelje, a sve manje za računala.
Sastojci
Priprema
4 pakiranja
Hot Dog hrenovki Podravka (4×300 g)
2
gotova lisnata tijesta
1
razmućeno jaje
sol
malo
Vegeta Maestro kima
1.
Hrenovke prerežite po pola tako da dobijete 48 komada. Gotovo lisnato tijesto narežite po dužoj strani na 8 dijelova a na užem dijelu na 3. Na taj ćete način dobiti 48 trakica.
2.
Lim za pečenje prekrijete papirom za pečenje, a u sredinu stavite naopako okrenutu malu zdjelicu. Svaku hrenovku ovijte trakicom od tijesta tako da završni dio hrenovke viri iz tijesta. Posložite prvi red oko zdjelice (oko 11 komada).
3.
Zatim posložite drugi red (oko 17 komada) a s preostalim savicima oblikujte šesterokraku zvijezdu. Tijesto premažite posoljenim razmućenim jajetom i pospite kimom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta. Vijenac premjestite na prikladnu podlogu, a sredinu gdje je bila zdjelica ukrasite.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Veličina vijenca ovisi i o broju uzvanika. Nakon što posložite drugi red hrenovki ucrtajte 6 krakova i popunite (tako će zvijezda ljepše izgledati).
30 MIN
Svečani vijenac od hrenovki
Petar, ljubitelj računala
Za jedno okupljanje sam pripremio svečani vijenac. Rado priznajem da od tada sve više vremena izdvajam za prijatelje, a sve manje za računala.
Video
Sastojci
Priprema
4 pakiranja
Hot Dog hrenovki Podravka (4×300 g)
2
gotova lisnata tijesta
1
razmućeno jaje
sol
malo
Vegeta Maestro kima
1.
Hrenovke prerežite po pola tako da dobijete 48 komada. Gotovo lisnato tijesto narežite po dužoj strani na 8 dijelova a na užem dijelu na 3. Na taj ćete način dobiti 48 trakica.
2.
Lim za pečenje prekrijete papirom za pečenje, a u sredinu stavite naopako okrenutu malu zdjelicu. Svaku hrenovku ovijte trakicom od tijesta tako da završni dio hrenovke viri iz tijesta. Posložite prvi red oko zdjelice (oko 11 komada).
3.
Zatim posložite drugi red (oko 17 komada) a s preostalim savicima oblikujte šesterokraku zvijezdu. Tijesto premažite posoljenim razmućenim jajetom i pospite kimom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta. Vijenac premjestite na prikladnu podlogu, a sredinu gdje je bila zdjelica ukrasite.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Veličina vijenca ovisi i o broju uzvanika. Nakon što posložite drugi red hrenovki ucrtajte 6 krakova i popunite (tako će zvijezda ljepše izgledati).
30 MIN
Varivo od svježeg kupusa
Dunja, atletičarka
U životu, kao i u sportu, najbrži pobjeđuju. A zdrav obrok za manje od pola sata me postavlja daleko ispred konkurencije.
Sastojci
Priprema
1-2
Hot dog hrenovke Podravka
100 g
crvene paprike
3 žlice
ulja
200 g
krumpira
1
Fant mješavina za fina variva
400 g
svježeg kupusa
1 žlica
aceta balsamica
1.
Papriku narežite na kockice i popecite na ulju.
2.
Dodajte na trakice narezani kupus i kratko propirjajte.
3.
Prelijte s 800 ml mlake vode, dodajte narezani krumpir i umiješajte sadržaj vrećice Fanta.
4.
Kad zakipi, kuhajte 20-ak minuta dok povrće ne omekša.
5.
Potkraj kuhanja dodajte na ploške narezane hrenovke, aceto balsamico i još kratko prokuhajte.
Savjet: Dodavanjem varivu hrenovki ili kobasica dobit ćete samostalno jelo.
30 MIN
Varivo od svježeg kupusa
Dunja, atletičarka
U životu, kao i u sportu, najbrži pobjeđuju. A zdrav obrok za manje od pola sata me postavlja daleko ispred konkurencije.
Sastojci
Priprema
1-2
Hot dog hrenovke Podravka
100 g
crvene paprike
3 žlice
ulja
200 g
krumpira
1
Fant mješavina za fina variva
400 g
svježeg kupusa
1 žlica
aceta balsamica
1.
Papriku narežite na kockice i popecite na ulju.
2.
Dodajte na trakice narezani kupus i kratko propirjajte.
3.
Prelijte s 800 ml mlake vode, dodajte narezani krumpir i umiješajte sadržaj vrećice Fanta.
4.
Kad zakipi, kuhajte 20-ak minuta dok povrće ne omekša.
5.
Potkraj kuhanja dodajte na ploške narezane hrenovke, aceto balsamico i još kratko prokuhajte.
Savjet: Dodavanjem varivu hrenovki ili kobasica dobit ćete samostalno jelo.
45 MIN
Isprepleteni hot dog
Branko, domaćin i stric iz Čakovca
Otkako koristim Podravka hrenovke, ja i moji hot dogovi smo rado viđeni gosti mnogih druženja i okupljanja.
Sastojci
Priprema
350 - 450 g
Hot Dog hrenovki Podravka (6 - 8 kom)
4.5 dl
mlijeka (mlakog)
2 žlice
šećera
1
Instant kvasac Dolcela
1 kg
Glatkog brašna Podravka
2 žlice
ulja
1 žlica
soli
1 čaša
jogurta
2
jaja
1
Prašak za pecivo Dolcela
2 žlice
otopljenog maslaca
prstohvat
krupne soli
Ketchup Podravka
Senf Podravka
1.
U malo (mlakog) mlijeka (ne u cjelokupnu predviđenu količinu), zamiješajte šećer i kvasac. Na radnu površinu ili posudu (ako vam je lakše) stavite 1 kg brašna. U brašnu napravite u sredini rupu u koju ćete dodavati sve ostale namirnice i izmiješani kvasac. Rukom izmiješajte sve sastojke kako biste dobili glatko tijesto. Stavite ga u hladnjak na 2 sata.
2.
Zagrijte pećnicu na 190 °C. Pobrašnite podlogu i razvaljajte tijesto na duži pravokutnik otprilike 35 cm dug i 20 cm širok. Izrežite pravokutnik po dužini na 8 dužih traka. Prebacite izrezane trake na pleh s masnim papirom.
3.
Uzmite trake i povucite svaki drugi trak (4 sveukupno). Postavite hrenovku na ravne trake, a ostale prebacite preko hrenovke. I tako ponavljajte postupak sve dok ne potrošite svih 8 hrenovki i ne isprepletete hot dog pletenicu.
4.
Zagrijte maslac i otopite ga, kistom premažite hrenovke i dizano tijesto. Uzmite krupnu cvjetnu sol i pospite po dijelovima premazanim maslacem. Stavite peći na otprilike 25 minuta.
Posluživanje: Nakon što izvadite pečenu pletenicu iz pećnice, prebacite je na dasku za rezanje i ostavite da se ohladi 5 minuta. Servirajte uz kečap i senf.
Savjet: Poigrajte se malo s tijestom kada počnete ispreplitati između hrenovki, možda će vam trebati neko vrijeme ali je zabavno i lako.
45 MIN
Isprepleteni hot dog
Branko, domaćin i stric iz Čakovca
Otkako koristim Podravka hrenovke, ja i moji hot dogovi smo rado viđeni gosti mnogih druženja i okupljanja.
Video
Sastojci
Priprema
350 - 450 g
Hot Dog hrenovki Podravka (6 - 8 kom)
4.5 dl
mlijeka (mlakog)
2 žlice
šećera
1
Instant kvasac Dolcela
1 kg
Glatkog brašna Podravka
2 žlice
ulja
1 žlica
soli
1 čaša
jogurta
2
jaja
1
Prašak za pecivo Dolcela
2 žlice
otopljenog maslaca
prstohvat
krupne soli
Ketchup Podravka
Senf Podravka
1.
U malo (mlakog) mlijeka (ne u cjelokupnu predviđenu količinu), zamiješajte šećer i kvasac. Na radnu površinu ili posudu (ako vam je lakše) stavite 1 kg brašna. U brašnu napravite u sredini rupu u koju ćete dodavati sve ostale namirnice i izmiješani kvasac. Rukom izmiješajte sve sastojke kako biste dobili glatko tijesto. Stavite ga u hladnjak na 2 sata.
2.
Zagrijte pećnicu na 190 °C. Pobrašnite podlogu i razvaljajte tijesto na duži pravokutnik otprilike 35 cm dug i 20 cm širok. Izrežite pravokutnik po dužini na 8 dužih traka. Prebacite izrezane trake na pleh s masnim papirom.
3.
Uzmite trake i povucite svaki drugi trak (4 sveukupno). Postavite hrenovku na ravne trake, a ostale prebacite preko hrenovke. I tako ponavljajte postupak sve dok ne potrošite svih 8 hrenovki i ne isprepletete hot dog pletenicu.
4.
Zagrijte maslac i otopite ga, kistom premažite hrenovke i dizano tijesto. Uzmite krupnu cvjetnu sol i pospite po dijelovima premazanim maslacem. Stavite peći na otprilike 25 minuta.
Posluživanje: Nakon što izvadite pečenu pletenicu iz pećnice, prebacite je na dasku za rezanje i ostavite da se ohladi 5 minuta. Servirajte uz kečap i senf.
Savjet: Poigrajte se malo s tijestom kada počnete ispreplitati između hrenovki, možda će vam trebati neko vrijeme ali je zabavno i lako.
45 MIN
Juha s brokulom i hrenovkama
Mia, studentica na razmjeni
Jako volim jesen i Švedsku, ali nakon ovog recepta u srcu nosim i Koprivnicu!
Sastojci
Priprema
250 g
Hot Dog hrenovki Podravka
20 g
maslaca
150 g
luka
100 g
Pancete Podravka
1.5 l
vode
2
Goveđe kocke Podravka
50 g
Pšeničnog oštrog brašna Podravka
150 g
sira gaude
120 g
mrkve
200 g
brokule
100 ml
vrhnja za kuhanje
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
popečene kockice kruha
1.
Na maslacu popecite sitno nasjeckani luk i pancetu narezanu na trakice. Zalijte vodom, a kad zakuha, dodajte goveđe kocke.
2.
Brašno pomiješajte s malo vode i umiješajte u juhu.
3.
Umiješajte naribani sir, hrenovke, mrkvu narezanu na ploške, brokulu narezanu na cvjetiće i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje 15 minuta.
4.
Na kraju umiješajte vrhnje, papar i po potrebi posolite.
Posluživanje: Poslužite odmah uz popečene kockice kruha.
Savjet: Juhu kuhajte na laganoj vatri i povremeno promiješajte kako se sir ne bi zalijepio za dno posude.
45 MIN
Juha s brokulom i hrenovkama
Mia, studentica na razmjeni
Jako volim jesen i Švedsku, ali nakon ovog recepta u srcu nosim i Koprivnicu!
Sastojci
Priprema
250 g
Hot Dog hrenovki Podravka
20 g
maslaca
150 g
luka
100 g
Pancete Podravka
1.5 l
vode
2
Goveđe kocke Podravka
50 g
Pšeničnog oštrog brašna Podravka
150 g
sira gaude
120 g
mrkve
200 g
brokule
100 ml
vrhnja za kuhanje
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
popečene kockice kruha
1.
Na maslacu popecite sitno nasjeckani luk i pancetu narezanu na trakice. Zalijte vodom, a kad zakuha, dodajte goveđe kocke.
2.
Brašno pomiješajte s malo vode i umiješajte u juhu.
3.
Umiješajte naribani sir, hrenovke, mrkvu narezanu na ploške, brokulu narezanu na cvjetiće i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje 15 minuta.
4.
Na kraju umiješajte vrhnje, papar i po potrebi posolite.
Posluživanje: Poslužite odmah uz popečene kockice kruha.
Savjet: Juhu kuhajte na laganoj vatri i povremeno promiješajte kako se sir ne bi zalijepio za dno posude.

ZA VIŠE RECEPATA POSJETITE COOLINARIKU

Coolinarika

Bilo na žlicu ili vilicu

Podravka kobasice su garancija kvalitetnog obroka

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića

Postavke